top of page

KOSTTILLSKOTTEN JAG TAR DAGLIGEN

Uppdaterat: 26 juni 2023

Det viktigaste är givetvis att äta en balanserad kost, få frisk luft och röra sig dagligen om man vill att kroppen och knoppen ska må som bäst, men en liten boost är ju aldrig fel. Personligen älskar jag kosttillskott och ser dem som en lika viktig del av min morgon- och kvällsrutin som ansiktstvätt och serum. Fortsätt scrolla för att se vilka tabletter jag kan, men inte vill, leva utan!D-VITAMIN

Ett måste om man bor i Sverige skulle jag säga, där solen är näst intill obefintlig åtta månader om året. D-vitamin reglerar kalkbalansen i skelett och tänder samt har bevisad effekt på psykiskt välmående. Viktigt att komma ihåg är dock att D-vitamin är fettlösligt och ska därför alltid tas tillsammans med någon form av fett, lättast är därför att ta det i samband med en måltid.


SELEN

Selen är en antioxidant som bidrar till friskt hår och naglar, stöttar immunförsvarets normala funktion och skyddar celler från oxidativ stress (som bl.a orsakar rynkor). Paranötter är en naturlig källa som är rik på selen.


BIOTIN

Biotin, likt andra B-vitaminer, behövs för frisk hud, hår, ögon och lever. De hjälper också nervsystemet att fungera korrekt. Dessutom behövs Biotin för att bryta ner kolhydrater, fetter och protein.


ASHWAGANDHA

Ashwagandha utvinns från en rot med samma namn. Inom ayurveda används Ashwagandha som en stärkande, balanserande och föryngrande ört. Den sägs även ha positiv effekt på sömn, vikt, immunförsvar, förstärka effekterna av träning, öka sexlusten, fertiliteten, förbättra minnet och konditionen.


MAGNESIUM

Magnesium tar jag främst på kvällen eftersom det hjälper musklerna slappna av. Det är ett mineral som styr flera livsnödvändiga processer i kroppen. Det reglerar bland annat de metabola processer som möjliggör att vi kan tillgodogöra oss näringsämnen från kosten. Mineralet behövs också för att behålla ett starkt skelett och för immunförsvarets skull.


ZINK

Zink bidrar till att hålla hår, hud och naglar normala och är dessutom en antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Zink är en nödvändig mineral som kroppen behöver. Det finns i alla kroppens celler, men framför allt i skelett, muskler och ögon. Även detta tar jag innan läggdags.Xx

コメント


bottom of page