top of page

YOGA, SPÖREGN & SECONDHAND-SHOPPING

Uppdaterat: 12 jan. 2023

I lördags så vaknade jag till fågelkvitter och sol! Underbart tänkte jag. Jag hade bokat ett yogapass på morgonen och såg så mycket fram emot en lång morgonpromenad i solskenet på väg till yogastudion. Min mina planer smulades dock sönder och samman när jag insåg att jag tittat fel på SL-appen och konstaterade att jag skulle bli en halvtimme sen. Fast besluten om att ta mig till yogan beställde jag då en Uber. Otroligt ekonomiskt, jag vet, men vägrade vaska det dyra passet, haha! Paradoxalt om något! Det blev ju liksom bara ännu dyrare...

Mycket snygg bil måste jag ändå säga och det känns ju alltid lite lyxigt att få skjuts! Kände mig som Carrie Bradshaw i S&TS, haha.

Kom precis i tid till att passet skulle börja så chauffören körde mig till porten och min långa morgonpromenad komprimerades därmed till ca två meter. Men det gjorde inget, tänkte jag, jag skulle ju kunna promenixa efter, tänkte jag. Solen försvinner ju inte, tänkte jag. Tji fick jag.

Studion var iaf helt maaagisk. Typ som att kliva in i en bungalow på Bali fast mitt på Söder. Stället hette Brahmaki och jag testade deras Hatha Yoga samt Breathwork meditation, sammanlagt två timmar av diverse andningsövningar och avslappning. Jag blev kanske lite väl avslappnad dock för jag lyckades somna och vaknade i en tom yogasal 20 minuter efter passet slutat. Sjukt pinsamt men undrar samtidigt VEM som lyckas hålla sig vaken när man ska ligga på en fårskinnsfäll med ögonmask och filt samtidigt som man ska fokusera på sin andning i takt till avslappnande musik??? Tydligen alla utom jag dårå men jag menar HALLÅ, det är ju som upplagt för att man ska somna, hahaha.

Yrvaken och sömndrucken vinglade jag ut på Nybrogatan. Då planen var att möta upp Alva några timmar senare så passade jag på att döda lite tid i Secondhand-butiken längre upp på gatan. "Secondhand-butiken" säger jag som att jag inte är där fem gånger i veckan. Lever och andas i princip Stockholms Stadsmission, haha! Väl där inne ringde Alva och föreslog att vi skulle ses lite tidigare för att undvika regnet på eftermiddagen men i samma sekund som vi sa hejdå och la på öppnade sig himlen plötsligt och ner vräkte hela j*vla Niagarafallen. Kul.

Även om dejten med Alva blev inställd så blev det iaf en lyckad shopping då jag kom hem med en hel te-servis från min favorit porslinsfabrik Uppsala Ekeby Gefle, för endast 460kr. Det kallar jag ett redigt KAP! Jag är, som vissa känner till, en riktig porslinshagga. Äger tillräckligt med porslin för att bjuda en armé på trerätters och ändå köper jag mer, haha. Ännu mer komiskt är ju att jag forfarande bor hemma och använder därför utrymmet under min säng som provisoriskt vitrinskåp. Peeerfekt!


Klart slut varulvstjut!

bottom of page