top of page

EN MORGON, EN FRUKOST OCH MÅNGA TANKAR

Uppdaterat: 12 jan. 2023

Jag började denna dagen med en promenad i friska luften. För luften är verkligen frisk just nu, sådär krispigt fjäderlätt den bara kan bli den här tiden på året när solen fortfarande hänger sig kvar och löven precis börjat övergå i gulskala. Överlag gillar jag när säsongerna skiftar, det påminner mig om naturens föränderlighet och att det finns en enorm kraft och trygghet i att allt så småningom passerar, gott som ont. Sommaren som övergår till höst, som övergår till vinter, som övergår till vår, som övergår till sommar igen tycker jag är en fin påminnelse om just detta.


När jag är i skogen känner jag mig aldrig ensam. Jag kan rentav relatera till tallarna, björkarna, löven och mossan på bergen. Eller relatera och relatera, jag beundrar snarare dess skönhet och lugn. Jag skulle säga att skogen eller 'Naturen' i allmänhet i mångt och mycket är min ledsagare och mentor. För precis som 'Naturens' säsonger skiftar, dess träd växer, dess blommor vissnar och dess stenar slipas ändras även jag med åren. Jag formas och omformas, växer, dör lite och utvecklas på nytt. Skillnaden mellan mig och 'Naturen' är att jag är rädd för förändringen och ofta gör allt i min makt för att kontrollera den och se till att utvecklingen sker på ett visst sätt. 'Naturen' har varit på jorden längst av alla levande ting, den har genomgått flest och störst förändringar av alla och är fortfarande den mäktigaste kraften på jorden. Kanske förändringar gör en starkare ändå. Dessutom tycks skogen ta varje litet skifte med ro. Det är en egenskap jag önskar att jag hade besuttit.

Jag gillar att känna mig så fri och lätt på stegen som möjligt på mina promenader så jag brukar föredra att ta av skalet på mobilen (helt otroligt hur mycket lättare den blir då!), knyta fast hemnyckeln i skosnöret och använda AirPods istället för sladd-lurar. Men ibland lämnar jag mobilen och lurarna hemma.

Godast är den såklart när man geggar ihop allting till en enda röra. Som ni märker skulle jag kunna leva på sådana här bowls i olika varianter alla dar i veckan. Och lite grönkål och vitkål på det förstås! ;)Kommentare


bottom of page