top of page

MINDRE RYNKOR, MER LYSTER, TYDLIGARE KONTURER OCH ANDRA FÖRDELAR MED GUA-SHA

Uppdaterat: 1 juni 2022

Aldrig trodde jag att jag skulle längta till att få smeka en sten i ansiktet om kvällarna, but here I am, och gör det religiöst varje kväll. Varför? Undrar ni. Jo, det ska jag berätta.


Gua-Sha är en uråldrig metod från Kina som ursprungligen användes i medicinska syften på hela kroppen. Genom att massera muskler och leder med hjälp av stenen sades man minska spänningar samt rena kroppen från slaggprodukter. På senare tid har den dock blivit populär att använda även i ansiktet. En skönhetsbehandling i form av en slags ansiktsmassage som sägs minska svullnad, ge ökad lyster och ha en uppstramande effekt.


Funkar det? Det finns otaliga studier som tyder på att det gör det, lika många finns det som menar motsatsen. Frågar ni mig så upplever jag både en uppstramande effekt samt mindre puffighet, dock svårt att veta om det är placebo eller om det är på riktigt. Det är även svårt att avgöra om metoden motverkar hudens åldrande då det i så fall är något jag kommer se resultatet av först om några år. Oavsett om det funkar eller inte så är det iaf en skön och meditativ behandling som jag vill tipsa alla om att testa!


Nedan har jag satt ihop en liten guide som visar hur jag föredrar att använda stenen i ansiktet. Jag ser alltid till att tvätta ansiktet noga innan samt applicera en ansiktsolja (jag använder DENNA [klick!]) för att stenen ska glida bättre.

Viktigt att tänka på är att föra stenen från mitten av ansiktet och ut. Vid öronen har vi små lymfkörtlar oh genom att föra stenen mot dessa renar vi huden från slaggprodukter och orenheter. Kom även ihåg att inte ta i alltför hårt om du är ovan och outbildad inom tekniken, börja försiktigt och gör det som känns skönt.

Se till att dricka rikligt med vatten under dagarna och efter din ansiktsmassage. Du kommer glow:a som aldrig förr!

Comments


bottom of page