top of page

MIN ÄRLIGA ÅSIKT OM SKIMS

Uppdaterat: 26 juni 2023

Hata att älska dem eller älska att hata dem men The Kardashians kan det där med marknadsföring. Jag har velat testa Skims ända sedan Kim lanserade varumärket i Juni 2019 men har av någon oklar anledning inte gjort det förrän nu. Här är min helt ärliga och ofiltrerade åsikt.


VIKTIGT! Innan jag dyker ner i min recension av produkterna och kundupplevelsen så känner jag ett ansvar att ändå belysa problematiken med shapewear. Det finns så många ämnen och frågor som kan diskuteras här - varför vill vi forma om våra kroppar? Varför anses en viss kroppsform mer attraktiv än en annan? För vem gör vi det egentligen? Och kan vi verkligen älska oss själva om vi manipulerar vårt utseende?


Så många frågor och jag medger att jag saknar svar på de allra flesta. Dock vill jag sträcka ut en hand till er som klickat sig in under denna rubrik och som har en komplicerad relation till sin kropp (för jag vet att ni [EDIT: vi] är många) och jag vill påminna er om att ni, liksom jag själv är skapta till perfektion redan vid födseln. Jag inser även dubbelmoralen i att jag säger detta och samtidigt har köpt och ska recensera produkter som till viss del formar om min kropp. Tro mig jag hör det själv.


Om det är något jag dock önskar att ni har i åtanke när ni läser detta så är det att jag aldrig blivit ens 1% lyckligare av att se smalare, kurvigare, mer muskulös, tjockare, längre, blekare eller brunare ut.


Det låter klyschigt men jag har varit i alla ändar av skalan så tro mig när jag säger att lyckan aldrig sitter i det yttre. Jag skulle kunna vända och vrida på myntet i oändlighet men det är inte vad denna artikel ska handla om. Fortsätt läsa om du är intresserad men gör det med kärlek till dig själv <3Kundupplevelse

Hemsidan

Jag måste ärligt säga att denna kundupplevelse var en av de bästa jag haft både inom och utanför Sverige vilket är helt sjukt med tanke på att det är en amerikansk hemsida. Sidan är lätt att navigera, och mycket estetiskt tilltalande. Ett stort plus är att de flesta storlekar och färger fanns i lager, vilket är ovanligt när det är ett väldigt populärt och internationellt eftertraktat varumärke. Dessutom uppskattade jag variationen av modeller, jag tror verkligen alla kan finna någon att relatera till på en utseendemässig nivå.


Leverans

Återigen mycket positivt överraskad. Det tog sammanlagt fyra arbetsdagar (tis-fre) från att jag lagt min beställning till att DHL levererade paketet vid min dörr.


Pris

Det är i genomsnitt dyrare än H&M men billigare än Twilfit skulle jag säga (helt sjukt hur dyrt Twilfit är!?). Gillade även att det var fri frakt över hela världen. Viktigt att komma ihåg är dock att det tillkommer tull!


// Bodysuit - HÄR (klick!) //


FITS EVERYBODY LONG SLEEVE CREW NECK BODYSUIT (ONYX)

Hahaha, försök säga det utan att ta ett andetag! Skämt åsido så älskade jag denna bodysuit. Den är len som vatten och sitter som en smäck! Det enda som jag känner är värt att nämna är att färgen ONYX inte är svart. Personligen gillar jag den grafit-grå-nästan-svarta färgen men om du är ute efter en helt svart body är denna inte det.


// Trosa - HÄR (klick!) //


SCULPTING THONG HIGH WAIST (MICA)

Återigen en stor hit! För en ovan bärare av shapewear som mig själv upplevde jag lite av en korsett-känsla till en början men jag vande mig snabbt och det var varken obehagligt, klaustrofobiskt eller gjorde ont. Det är string så inga panty lines så långt ögat når och gummi håller den på plats upptill och förhindrar kanten från att "rulla ner" eller korva sig. Älskar dessutom att de är sömlösa och således inte har några vassa kanter.


// Biker Shorts - HÄR (klick!) //


SCULPTING SHORT MID THIGH (MICA)

Denna var något av en besvikelse måste jag säga. Många avgränsade delar, eller "patches" i brist på bättre ord, som ska sitta på olika ställen på låren och rumpan (och således forma dem gissar jag?) men det resulterar bara i ett överflöd av tyg och sömmar som kan synas genom kläderna. Dessutom upptäckte jag till min förvåning att en av sömmarna gått upp och orsakat en reva i tyget. Illa illa!Summan av kardemumman är att jag är positivt överraskad om man bortser från cykelbyxan. Jag kommer definitivt handla därifrån igen men nu vet jag att jag ska se upp för sömmar och att färgen onyx inte är svart. Hoppas ni fann denna lilla recension värdefull!


Xx

bottom of page