top of page

STYLE STORY #1

Uppdaterat: 2 feb. 2022

Ni har tjatat, bönat och bett om att få se outfiten jag bar i onsdags och nu är den fruktansvärda och långa väntan äntligen över. Nu kan ni andas ut för här kommer som utlovat den outfit jag bar i onsdags och några fantastiskt snygga bilder på fantastiskt snygga mig.

Nu inser jag att min blogg ställer ganska höga krav på er som läser att ni förstår ironi och att det framgår när jag skriver att jag i 9/10 fall är just det. Ironisk alltså. Inte för att det är fel att tycka att man är snyggast och bäst i världen, tro mig, jag önskar jag hade den självkänslan, men jag skulle ljuga om jag sa att jag hade den.

Sanningen är den att detta är tre bilder av exakt 211 stycken som knäpptes. Tre bilder som jag efter noga granskning och överläggning med mig själv blev ok nöjd med. Tre bilder där mitt ansiktsuttryck inte var alldeles för konstigt, mitt hår inte på tok för stripigt och min hållning inte allt för krokig.

Jag var faktiskt ganska glad att det blåste så mycket den dagen. Då kunde vindarna få håret att täcka mitt ansiktet för just den dagen var ansiktet mitt största komplex. Det var i ansiktet jag kände mig ful. Dagen innan var det mina armar.


Jag vet att jag är långt ifrån ensam om att känna såhär kring min kropp och mitt utseende. Det är hemskt men att vara kritiska och granskande av oss själva har genom evolutionen visat sig gynnsamt för vår överlevnad eftersom vi då ständigt strävat efter att utvecklas och förbättras. Problemet är dock att idag, när överlevnad inte längre är prio ett, så hittar vi andra saker hos oss själva att kritisera. Ofta i vårat utseende.

Vad jag vill att ni tar med er är dock vikten av hur vi uttrycker oss när vi mår dåligt. För det är okej att inte älska sig själv varje dag. Det är mänskligt. Likaså kan det kännas skönt att ibland lätta på hjärtat och faktiskt säga vad man är missnöjd med i just den stunden. Om inte annat för att höra hur orimligt det låter. Men när du säger det högt, se till att betona KÄNSLAN. Du kan känna dig ful, lat, korkad och otillräcklig med det betyder inte att du ÄR det. Jag skulle aldrig säga eller tänka att jag ÄR ful även om det händer att jag känner så. Vi är inte våra tankar och en känsla varar inte för evigt. Du däremot, din person och ditt värde förblir alltid densamma oavsett hur du känner i stunden, glöm aldrig det.


Klart slut varulvstjut

Comments


bottom of page