top of page

DOPPAREDAGEN OCH DE DESSFÖRINNAN

Hej på er! Hoppas er jul har varit mysig. Jag vet att det kan vara en jobbig högtid för många då ensamheten känns mer påtaglig än någonsin, jag kan inte tänka mig något värre och önskar ingen behövde känna så. Min jul var som alltid kaosartad, stressig, högljudd och alldeles, alldeles UNDERBAR!

Mormors fina gård. Där vill jag bo en dag.


Jag åkte upp till mormor redan den 20e för att hjälpa till med förberedelser och julstök. Jag hade som mission i år att baka ALLT julgodis själv inklusive chokladpralinerna. Det var första gången jag formade choklad i pralinformar och det blev minst sagt kladdigt. Ändå måste jag säga att jag blev nöjd med resultatet. Likaså byggde jag mitt första riktiga pepparkakshus utifrån egen skiss. Det blev mycket kavlande, lappande och svårdomar. Och fy satan vad ont i fingrarna man får av att pynta med glasyr! Eller så är det bara jag som har världshistoriens svagaste nypor, haha!

// Recept på mjuk pepparkaka med lingon - HÄR (klick!) // Recept på gräddkola m. havssalt - HÄR (klick!) // Pralinerna gicks jag på känsla och fyllde m. bl.a salt kola, nougat, nötter, lemoncurd, hallon. chili och kokos//


En dag innan julafton kom resterande familjen. SIDENOTE: När jag säger familjen så inkluderar jag alltså hela den närmsta stläkten, dvs min mammas tre syskon och deras familjer. Det blev som vanligt fullt hus och jag ÄLSKAR det! <3333


Potatisen är ett konstant debacle under alla högtider som firas hos mormor så jag blev föga förvånad när jag vaknade på julaftonsmorgon till ljudet av upprörda röster i köket som diskuterade just putsning, skalning och kokning av potatisen. Allt var i sin ordning.

Bild från den obligatoriska promenaden och den enda formen av rörelse under julhelgen. Den är helig!


För att undvika stress och således förebygga konflikter schemalades alla aktiviteter under dagen och arbetsysslorna fördelades mellan familjemedlemmarna. Så här såg vårt schema ut:


10:30 - Julgröt

12:00 - Promenad

13:30 - Glögg och sällskapsspel

15:05 - Fika framför Kalle Anka

16:30 - Barnens luciatåg i trädgården

17:00 - Julklappsöppning

19:00 - Julbord

// Klänning - HÄR (klick!) // Scarf - HÄR (klick!) // Skor - HÄR (klick!) //


Dagens (eller snarare kvällens) outfit såg ut såhär. Givetvis iklädd Stylein från topp till tå. Always representing, YES! GUD vad jag älskar mitt jobb!

// Masserad grönkål i olivolja, salt, peppar och vitlök med granatäpple // Rödkål med apelsin // Brysselkol ofc // Röbetssallad med råriven morot och äpple, strimlad rödlök, fetaost, persilja och valnötter med en dressing på senap, rödvinsvinäger och olivolja (denna var SINNES!) // Älgköttbullar // Wasabi-sill // Lingonsill // Senapssill //


När jag säger att jag ÄLSKAR kål så tror människor att jag överdriver men det göööör jag inte!! Till och med på julbordet cravear jag kål, hahahaha, som ni ser!


När maten var uppäten (biggest lie ever, kommer finnas rester fram tills nästa jul, haha) kring nio-snåret var det dags för barnen att sova och för resterande att plocka fram sällskapsspelen och julgodiset igen. Det blev en sen kväll med mycket snack och skratt som rundades av vid två-tiden. Så mycket kärlek! <3


Ta hand om er!


Klart slut varulvstjut och PUSS!

Kommentare


bottom of page