top of page

DET HÄR FÅR DU INTE MISSA FRÅN HAUTE COUTURE WEEK FW22/23

Haute Couture Week FW22/23 gick av stapeln i förra veckan och här är höjdpunkterna ni inte får missa!

Som jag nämnt tidigare är jag besatt av fashion week och där ingår även kategorin Haute Couture. Vad som skiljer Haute Couture kollektionerna från de övriga Ready-To-Wear kollektionerna är att alla plagg måste vara sydda för hand och tillverkade i Paris. Kreationerna som pryder catwalken under Haute Couture Week är oftast mer experimentella och uttrycksfulla än de plagg som ska tilltala den större massan i Ready-To-Wear kollektionerna.KARDASHIAN, KIDMAN OCH LIPA GÄSTSPELADE HOS BALENCIAGA

Balenciagas visning var minst sagt kändistät, inte enbart längst med front row utan även på catwalken. Inga mindre än Kim K, Nicole Kidman och Dua Lipa agerade modeller för kollektionen.PLISSERADE CHIFFONGDRÖMMAR HOS DIOR

Några av mina favoriter denna vecka stod Dior för. Dessa vackra kreationer bevisar återigen den plisserad chiffongens tidlösa elegans och jag älskar det!


HATTEN AV TILL SCHIAPARELLI

Ett modehus jag sällan har mycket till övers för är Maison Schiaparelli men detta år motbevisade de mig med råge. Jag säger ja tack till hattar, dramatiska siluetter och svartvitt Cruella de Vil-mode!CHANEL I SITT ESSE

Chanel bjöd på min absoluta favoritvisning i år, främst eftersom jag upplevde att deras DNA verkligen återspeglades i hela kollektionen. Det var svart och vitt, bouclé, kostymer, matchande set och raka siluetter. Det var som att Coco Chanel i egen hög person återuppstått för att skapa en kollektion som förenar 1920-talets glamour med 2020-talets minimalism. Genialiskt!ELIE SAAB "THE BRIDE"

Vi kan ju inte inte nämna Elie Saab när vi talar om Haute Couture, mer "over the top" än så här blir det ju inte. En brudklänning värd en sagoprinsessa.


Detta var några höjdpunkter från Haute Couture Week FW22/23 som jag måste erkänna var en av mina favoriter på länge. Vad tyckte ni? Det blir spännande att se vilka material och snitt som utvecklas vidare till trender under kommande säsonger!


Xx

Commentaires


bottom of page